Optika

Optika mi je ponujala ogromno izbiro očal

Optika mi je ponujala ogromno izbiro očal

Nekaj časa nazaj, ko sem igral košarko, se mi je zgodila nesreča in sicer to, da mi je žoga padla v očala, kjer pa so se mi ta nekoliko zvila in poškodovala. Sicer pa vedno, ko igram košarko, ne nosim očal, temveč leče, vendar pa si tisti dan nisem mislil, da bomo igrali, vendar sem predvideval da bomo zgolj malo metali na koš, ter sem tako leče pustil doma.

No glede na to, da pa so se mi očala poškodovala, do te mere, da sem jih sedaj bolj težko nosil, pa je to pomenilo, da bo potreben obisk pri optiki. Optika pa bi mi nato lahko zagotovila nova očala. Tako pa sem iskal različne optike, ter malo primerjal kakšne cene ima posamezna optika in pa sem tudi pogledal, kakšno izbiro imajo različne optike, da bi videl, kje so mi modeli očal najbolj všeč.

Po nekaj iskanja, pa se je le našla optika, ki mi je bila izmed vseh najbolj všeč, saj mi je nudila modele očal, ki so mi bila najbolj všeč, poleg tega pa je imela ta optika tudi najboljše cene. Tako pa sem se odpravil tja, da bi se dogovoril za nova očala. Ker pa sem že vedel, kolikšno dioptrijo imam, pa ni bilo potrebe, da bi opravil kakšen test dioptrije, kar pa je pomenilo, da sem si lahko samo izbral model okvirja očal, ki mi je bil najbolj všeč, nato pa so mi le potrdili, če je bilo ta okvir za očala moje dioptrije sploh mogoč, oziroma kompatibilen.

Ko pa sem si izbral pravi okvir, pa sem moral le počakati nekaj dni, nato pa mi je optika že sporočila, da so moja očala pripravljena, ter sem se tako lahko vrnil tja in prevzel svoja nova očala, katera pa sem že komaj čakal, saj sem sedaj moral nositi leče, katere pa po dalj časa niso tako udobne.