Senčila

Senčila so primerna za vsak letni čas

Razna podjetja ponujajo veliko izbiro senčil. Manjša senčila dobimo tudi v raznih trgovinah z opremo za dom. Tudi sama sem že večkrat razmišljala o nakupu senčil za naše stanovanje. Predvsem poleti, ko je zelo vroče in nam sonce pripeka direkt v stanovanje, se le to zelo ogreje.

Cene senčil so zelo različne. Tudi kvaliteta senčil je različna. Nekateri trgovci ponujajo ista senčila po različnih cenah, zato je treba zelo dobro pogledat različne možnosti. Zelo težko se je odločiti za prava. Nekatera nizkocenovna lahko zmontiramo kar sami na notranjo stran oken. Odločiti se moramo samo za ustrezen model in barvo senčil, ki nam najbolj ustreza. Meni osebno so zelo všeč pastelne barve senčni. Poletne barve.

Verjetno bi se odločila za marelično barvo senčil. V Ikei na primer prodajajo zavese, ki so tudi na nek način lahko uporabljene kot senčila. Prav simpatične so. Lahko izberete različne vzorce in barve. Edina pomanjkljivost takšnih senčil se mi zdi tale, da se jih ne da oprati. Prijateljica jih je po nesreči pošpricala z barvo in so morali kupiti nove senčnike. Je pa prednost spet v tem, da imaš ponovno nov vzorec, novo barvo, nov model senčil in stanovanje je spet prenovljeno. Potem pa imamo še dražja senčila, ki jih montirajo strokovnjaki.

Razpon cen takšnih senčil je pa zelo velik. Imaš jih od 500€ pa tja do 1500€ po komadu. Lahko zberete navadne rolete, lahko žaluzije, razne tedne, ki se raztegnejo. To pa še ni vse. Imate senčila, ki jih raztegnete ročno, lahko ste pa ste bolj moderni in si omislite takšne na motorček, z daljinskim upravljalcem. Takšna so pravi luksuz.

 V udobju sedežne lahko ob gledanju televizije s preprostim klikom na daljinskem upravljalniku zatrete senčila in uživate v gledanju najljubšega filma. Ko pada dež, kar iz stanovanja date senčila dol in terasa bo suha, okna ne bodo umazana od dežja. Najlepše pa je da jih zjutraj kar iz postelje dvignete in nežni sončni žarki vas bodo prebudili kar v postelji.