Lamelne zavese

Izbrati lamelne zavese ali navadne zavese

Kaj bi raje izbrali za vaš dom lamelne zavese ali navadne?

Danes vemo, da je vse več modernih domov krasijo lamelne zavese, včasih smo jih videli le po pisarnah, na kar so počasi zavladale v domovih. No, nekateri še vedno prisegajo na klasične zavese iz blaga, je pa tudi možna kombinacija, kjer se ljudje odločajo za oboje, tako si montirajo lamelne zavese in klasične zavese.

Klasične zavese so iz blaga in so iz različnih vzorcev, različno dolge in rezane. Lahko jih z lahkoto premikamo, lahko jih damo čisto skupaj, ali pa razpremo po vsej okenski površini, uporaba teh zaves je enostavna in daje nam občutek domačnosti. Tako je lahko material prosojen ali pa popolnoma neprosojen. Montaža je enostavna.

Če pa boste izbrali lamelne zavese, pa boste lahko izbirali, med že klasičnimi merami ali pa jih boste dali delati po naročilu. Te zavese so prav tako lahko narejene iz prosojnega ali neprosojnega materiala, sama bi prej rekla, da bi vse lamelne zavese morale biti neprosojne in če so prosojne pomeni, da niso dovolj kvalitetne. Kajti njihov namen je vsekakor v prvi vrsti, da preprečijo vdor svetlobe v prostor in da se v prostor ne vidi. Pri lamelnih zavesah imate ogromno ponudbo vzorcev, so trdne in se premikajo tako, da jih zapeljete sem ter tja. Nekako bi lahko rekli, da zasedejo več prostora, kot navadne zavese iz blaga.

Če pa ste se odločili za kombinacijo, da boste imeli lamelne zavese in navadne klasične zavese iz blaga, pa je pomembno samo, da jih uskladite, da ne bo preveč moteče za prostor. 

Odločitev je vaša, moda se spreminja vsak dan, zato pa je najboljše, da se odločite kaj je vam všeč ali so to klasične ali pa lamelne zavese, izberite tiste, ki menite, da bodo polepšale vaš dom in se boste vi dobro počutili, pozabite na vse drugo.