IP telefonija

Ali je ip telefonija res prihodnost velikih podjetij?

Primer, ki ga ip telefonija lahko uspešno reši, je naslednji. Sedež podjetja se nahaja v nekem mestu, poleg tega pa ima vek kot dvajset poslovnih enot po državi in nekaj poslovnih enot v tujini. Večina telefonskih pogovorov poteka med sedežem podjetja in zunanjimi poslovnimi enotami, kar pomeni, da so stroški pogovorov visoki. Telefonska centrala na sedežu podjetja je preživela svojo življenjsko dobo in je postala neuporabna. Poenotenje telefonskega omrežja, znižanje stroškov, uvajanje novih govornih storitev in integracija, da se ip telefonija poveže omrežje, so cilji, ki jih podjetje s takšno rešitvijo zagotovo pridobi. In to je zelo veliko.

Ali je ip telefonija res prihodnost velikih podjetij?

Vsekakor je ip telefonija zelo pomembna za zelo veliko podjetij, ki nimajo poslovnih enot le na enem mestu, temveč imajo zelo veliko poslovnih enot, s katerimi redno komunicirajo. S takšno rešitvijo lahko zelo velika podjetja prihranijo pri stroških, sama način komuniciranja je pa bistveno lažji. Veliko podjetij s takšno strukturo se je že odločilo za to, da se ip telefonija vpelje v njihov sistem in so zelo hitro ugotovili, da je rešitev zelo funkcionalna. Vsekakor je v vsakem podjetju vedno zelo pomembno, da so stroški kar se da nizki in a je kvaliteta storitve, ki se opravlja na najvišjem nivoju. 

Ko se prič slišala za to, kaj je ip telefonija, si nisem najbolje predstavljala, kako to deluje, ampak sem zelo hitro razumela sistem delovanja. Prvič sem po naključju izvedela za to, ko sem iskala rešitev za klicni center, ampak smo takrat ugotovili, da je morda še prezgodaj, da bi se s tem ukvarjali. Sedaj, ko je podjetje zelo zraslo pa precej bolje resno, razmišljamo o tem, da bi to uvedli, saj prednosti, ki nam jih ta sistem prinaša, niso majhne. Imamo tudi že nekaj izvajalcev, za katere se odločamo, ampak mislim, da smo favorita, ki bo omogočil, da bo ip telefonija pri nas delovala brezhibno, že določili.