Naravno milo

Zelo uporabno naravno milo, kot domač izdelek

Danes je naravno milo najbolj prodajan kozmetični pripravek. Čedalje več ljudi ima težave s kožo. V večini imajo srbečo, razdraženo ,izsušeno kožo in razne ekceme. Tukaj nastopi naravno milo saj nima dodanih kemičnih snovi in konzervansov, barvil in umetnih dišav, ki dodatno dražijo kožo. Vse sestavine so naravnega izvora. Poznamo naravno milo za suho kožo, naravno milo za mastno kožo, za mešano kožo, problematično in občutljivo kožo. Sestavine so največkrat razna rastlinska maslo. Karitejevo maslo, sončnično olje, olivno, kokosovo, sezamovo, ricinusovo,… dodana so naravna eterična olja in hidrolati.

Zelo uporabno naravno milo, kot domač izdelek

Mila so največkrat v trdi obliki, so pa tudi v tekočem stanju. Milo lahko naredimo tudi sami doma v domači kuhinji. Potrebujemo nekaj skodelic in vodno kopel. V bazo damo malo vode, dodamo rastlinske masti in vse segrevamo pri tem poteka postopek umiljenja. Ko se snovi umešajo lahko dodamo kakšne zdravilne učinkovine in tako dobimo naravno milo z zdravilnim učinkom. Milo nato zlijemo v kalupe, lahko uporabljamo kakšne modelčke različnih oblik. Potem se mora milo zračit. Čez nekaj tednov milo narežemo na poljubne kose, lahko jih zavijemo tudi v darilni papir in jih podarimo za darilo. Naravna mila so zelo prijetna za kožo. Suho kožo zelo navlažijo, odišavijo telo, ne delajo nobenih alergij, dobro se spirajo. Narezane na majhne koščke so zelo primerna za uporabo kot dišava za v omare in v predale. Najbolj značilni so vonj po sivki, vonj po rožmarinu, pogosto se uporabljajo vonji po citrusih, kar daje dosti svežine.

Če smo pri izdelavi mila dodamo tudi glicerol lahko dobimo tekoče naravno milo. Tudi tukaj lahko dodajamo različne dišave in tako jih uporabljamo za osvežilne kopeli. Tudi jaz sem se navadila na naravna mila. Kupujem jih od različni proizvajalcev, tako imam priložnost uporabljati različne vrste mil. Vedno, izberem kakšno novo različico. Rada kupujem mila, ki zelo navlažijo kožo in prijetno dišijo