Olivno olje

Olivno olje nas je povsem prepričalo s svojim okusom

Nekaj časa nazaj, smo se doma odločili, da bomo preizkusili olivno olje v naši kulinariki. Zato pa smo se odločili, ker smo videli na raznih kuharskih oddajah, da kuharji za pripravo hrane vedno uporabljajo kakšno olivno olje, ali pa celo ekstra deviško olivno olje. Zato pa se nam je zdelo, da je v temu zagotovo kakšna skrivnost, tako da smo se odločili, da bomo to preizkusili še mi.

No tako pa smo si na spletni strani www.lisjak.com res kupili olivno olje in sicer ekstra deviško olivno olje, da bi ga tudi sami preizkusili in videli v čem je skrivnost. Ko pa smo ga prvič uporabili v naši kulinariki, pa nas je to resnično presenetilo. Tako je naša hrana, ki smo jo pripravili, dobila veliko več okusa, kateri pa je spominjal na okus oljk, kjer pa nismo sicer bili zelo veliki navdušenci oljk, vendar pa nas to tukaj ni niti malo motilo, tako da nam je bil okus res zelo všeč.

Prav tako pa je olivno olje dalo naši hrani veliko bolj naraven okus, kar pa je bil tudi en velik plus. No tako pa nas je olivno olje navdušilo do te mere, da smo se tedaj odločili, da bomo v kulinariki res uporabljalo le še to vrsto olja.

Olivno olje nas je povsem prepričalo s svojim okusom

Nato pa nas je še presenetilo, ko smo ugotovili, da je olivno olje tudi veliko bolj zdravo od katerih koli drugih vrst olja. To pa zato, ker je od vseh olj najbolj naravno, sploh pa ekstra deviško olivno olje, kateremu se ne dodaja nobenih umetnih snovi. Tako pa nam lahko olivno olje krepi ožilje, kar pa nas je samo še bolj prepričalo, da bi sedaj uporabljali res samo še to olje.

Tako pa smo bili res zelo presenečeni, ko smo začeli uporabljati olivno olje, ter se nam je zdelo res najboljše od vseh, sploh pa ko smo še slišali, oziroma ugotovili, da je tudi zdravo.