Podloćke

Vesten študent in podložke, ki so sedaj vedno na zalogi

Ne morem verjeti, da odkar ima mož v delavnici asistenta, nisem še niti enkrat kupovala podložke ali kaj podobnega, takrat, ko sem imela najmanj časa. Prej me je vedno našel ravno takrat, ko sem najmanj potrebovala še dodaten opravek in po možnosti sem potem še pozabila na kakšen svoj opravek.

Sedaj sem pa lahko mirna, da se po vsej verjetnosti to ne bo več dogajalo ali pa vsaj ne tako pogosto, kakor se je prej dogajalo. Sedaj je že skoraj pol leta, ko je vzel študenta za pomoč pri določenih delih. Tako, da mi nekaj krat na teden in tudi kakšen vikend pomaga. Ter seveda je zadolžen za vso nabavo. Kar pa pomeni, da ima vse podložke, vijake in podobne stvari pod skrbnim nadzorom. Vedno bolj mi je všeč, da se je odločil za to, da ima sedaj pomoč, ker nimam jaz več nobenega dela s tem in se lahko ukvarjam samo še s svojimi stvarmi. Kar pomeni, da je končno čas, da se spravim delat stvari, ki sem jih dajala predolgo na stran. No, predvsem sedaj, ko nisem bila vsak teden, v kakšni trgovini za moža in iskala podložke ali kaj podobnega sem prišla na zeleno vejo s svojimi stvarmi. Sedaj lahko končno naredim tudi kakšno generalko, ki jo že nekaj časa čakam. Oziroma si jo lahko brez slabe vesti načrtujem, ker imam vse narejeno.

Ta študent, ki sedaj dela pri možu oziroma mu pomaga, je res zelo priden. Vsaj mesec gre v nabavo in kupi vsega dovolj za cel mesec, da ne potrebuje potem večkrat na mesec hoditi po podložke in vijake v trgovino. Prvi mesec se mu je nekajkrat zalomilo, potem je pa preračunal, koliko vsega se potrebuje in od takrat dalje še niti enkrat ni šel več kot enkrat na mesec v trgovino. Res še dobro, da se je ravno takrat našel takšen študent, in to brez tega, da bi se v oglasu pošalila, da nam podložke vedno zmanjkujejo in potrebujemo nekoga, ki je vesten tudi z zalogo materialov.

Vesten študent in podložke, ki so sedaj vedno na zalogi