Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Konferenca MVZT o centrih odličnosti

22.11.2011

17. in 18.11. 2011 je v organizaciji Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo RS na Brdu pri Kranju v okviru posveta "Research Policy within the European Cohesion Union" potekala konferenca "Present and Future Perspective of Centres of Excellence". 

Prvi dan konference so bili centrom odličnosti namenjeni 3 paneli z domačimi in tujimi gosti, in sicer o managementu inovacij in tehnologij, o pravicah intelektualne lastnine in poslovnih modelih ter o finančni vzdržnosti centrov odličnosti po letu 2012. Teme in imena gostov smo prispevali centri odličnosti, CO PoliMaT je še posebej aktivno sodeloval pri organizaciji prvega panela.

Drugi dan so se zvrstile predstavitve prispevkov raziskovalcev po tematskih sekcijah. V okviru sekcije o naprednih materialih in nanotehnologijah je dr. Zorica Crnjak Orel predstavila prispevek "Preparation and characterization o nano-to-submicrometer-sized ZnO particles and their incorporation into polymer matrices for different applications". Dr. Uroš Maver je v sekciji o zdravju in bioloških vedah, ki ji je tudi predsedoval, predstavil prispevek "Main trends in the wound dressings market and development". Dr. Matjaž Kunaver pa je v sekciji o kompleksnih sistemih, inovativnih tehnologijah in tehnologijah za trajnostno gospodarstvo predstavil prispevek "Biomass waste - a source of raw materials and energy".   

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih