Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu

22.01.2014

17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga Evrope pri spodbujanju trajnostnega razvoja s pomočjo tehnologij naprednih materialov (‘Europe’s role in supporting sustainable development through advanced materials technology’). Okroglo mizo v Evropskem parlamentu je gostil evropski poslanec Ivo Vajgl.

CO PoliMaT je izpostavil izreden pomen biopolimerov in bio-osnovanih materialov za trajnostni razvoj ter razvoj bio-industrije v EU. Prikazani so bili inovativni pristopi mednarodnega sodelovanja med industrijo, znanostjo in javnim sektorjem za pospeševanje inovativnosti, ki istočasno spodbujajo tako razvoj novih podjetij in verig vrednosti kot prispevajo k učinkovitosti izrabe virov in reševanju okoljskih problemov. 

Udeleženci so izredno pozitivno ocenili delo CO PoliMaT. Po mnenju poslanca Iva Vajgla lahko uspešni primeri, kot je CO PoliMaT, Sloveniji pomagajo prebroditi sedanjo krizo in omogočijo učinkovito vključevanje Slovenije v svetovno gospodarstvo. G. Urban Krajcar, v.d. generalnega direktorja Direktorata za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ter gospa Eveline Lecoq iz DG Research and Innovation (European Comission), sta izkazala naklonjenost takim pobudam v okviru Strukturnih skladov EU in Obzorja 2020.

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih