Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

V brazilski Uberabi izkazan visok interes za sodelovanje na področju biomase

02.11.2013

Konec oktobra 2013 sta dr. Matjaž Kunaver in mag. Darja Radić obiskala institucije znanja in podjetja v brazilskem mestu Uberaba z namenom preveritve možnosti vzpostavitve razvojnega in poslovnega sodelovanja na področju biopolimerov, predvsem biomase. Obisk v Uberabi je rezultat obiska dr. Kunaverja in dr. Tanje Rajkovič na poslovni konferenci v Sao Paulu, junija 2012. Delo CO PoliMaT na bio-materialih sta predstavila direktorici Tehnološkega Parka Uberaba in njenim sodelavcem, lastniku in vodstvu  podjetja Agronelli Agro Industry, UNIUBE - privatni univerzi v Uberabi ter v Mestni hiši, kjer so bili poleg najožjih sodelavcev župana Uberabe prisotni tudi sekretarji za okolje, šolstvo, kmetijstvo, zunanjo trgovino in gospodarski razvoj, turizem. Obisk je organiziral g. Alex de Souza, ekonomski svetovalec župana mesta Uberabe. 

Predstavitev dela CO PoliMaT na utekočinjem lesu in biomasi je pri vseh naletela na visok interes za sodelovanje. Stekli so že prvi pogovori o sodelovanju. Predvidoma marca 2013 bomo v sodelovanju z Mestno hišo Uberaba organizirali Biopolymer Workshop, na katerem bodo strokovnjaki CO PoliMaT in Globalne biopolimerne mreže (Global Biopolymer Network) skupaj z lokalnimi raziskovalci, razvojniki in industrijo identificirali najaktualnejša področja za oblikovanje skupnih razvojno raziskovalnih programov in projektov za industrijo, ki bodo odgovarjali lokalnim potrebam. Vodilo Biopolymer Workshopa bo kot vselej identifikacija lokalnih potreb za reševanje globalnih izzivov.  

Po izvedenem workshopu pričakujemo obisk župana Uberabe, lastnika in vodstva podjetja Agronelli, vodstva Tehnološkega parka in UNIUBE v Sloveniji, kjer si bodo ogledali našo pilotno proizvodnjo utekočinjene biomase GG Postojna v Pivki, Tehnološki park Ljubljana in seveda tudi ostala podjetja in točke, ki bi bile lahko zanimive za poglobitev sodelovanja na področju biopolimerov med Slovenijo in Uberabo.

Od leve proti desni: g. Alex de Souza, g. Paulo Paulinelli, latnik podjetja Agronelli, mag. Darja Radić, dr. Matjaž Kunaver na posestvu podjetja Agronelli.

Od leve proti desni: g. Alex de Souza, ekonomski svetnik župana mesta Uberaba, ga. Raquel Resende, direktorica Tehnološkega parka Uberaba, mag. Darja Radić, dr. Matjaž Kunaver, študenti kemije; Tehnološki Park Uberaba.


Sestanek s sekretariati za okolje, ekonomski razvoj, izobraževanje, kmetijstvo in turizem v Mestni hiši Uberabe. 


Srečanje z gospo Heloisa Piau, ženo župana mesta Uberaba. 


Srečanje na Poštnem Uradu Uberaba; skrajno desno regionalni direktor Poštnega Urada  g. João  Francisco de Sousa.


Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih