Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

PoliMaT gost 12. Slovenskega foruma – dogodka veleposlaništva RS na Dunaju

03.06.2013

Veleposlaništvo Republike Slovenije v okviru dogodkov, poimenovanih Slovenski forum, predstavlja zanimive projekte diplomatom, ki preko veleposlaništev na Dunaju pokrivajo tudi Slovenijo. Tokratni gost foruma je bila mag. Mateja Dermastia, direktorica CO PoliMaT.

Po uvodnem nagovoru veleposlanika Saše Geržina, ki je izpostavil tesno sodelovanje med CO PoliMaT in avstrijskim Polymer Competence Centrom (PCCL) v Leobnu, je mag. Dermastia podrobneje predstavila center odličnosti CO PoliMaT, njegove aktivnosti, rezultate v zadnjih treh letih ter  pogled na razvoj CO PoliMaT v prihodnje. Predstavila je tudi vizijo globalne biopolimerne mreže, ki predstavlja novo obliko sodelovanja na področju mednarodne znanosti in tehnologije in naj bi pripomogla k nadaljnjim povezavam med znanostjo, industrijo in politikami, podprla nove generacije znanstvenikov in inženirjev ter vključila mednarodne in lokalne eksperte.

Diplamatom, predstavnikom veleposlaništev Angole, Luksemburga, Iraka, Savdske Arabije, Maroka in Kolumbije, so bili predstavljeni tudi konkretni primeri delavnic, ki so potekale v Keniji in pred kratim na Mauritiusu, ter možnosti, ki jih vidi CO PoliMaT za sodelovanje. Poudarek je bil na vzpostavitvi partnerstva s posameznimi državami in iskanju rešitev, ki odgovarjajo specifičnim lokalnim potrebam.

Po predstavitvi se je razvila živahna razprava o možnostih sodelovanja s CO PoliMaT ter globalno biopolimerno mrežo, razvoju polimernih materialov za industrijo, možni uporabi teh tehnologij v posameznih državah, povezavi univerz, znanstvenih institutov in podjetij ter možnih skupnih mednarodnih projektih na področju biopolimerov. Izpostavljen je bil tudi velik pomen povezave med diplomacijo in znanostjo.

V popoldanskem času so potekala srečanja CO PoliMaT z avstrijskimi institucijami in predstavniki specializirane agencije Združenih narodov UNIDO

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih