Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Biopolymer Workshop za postavitev bio-industrije na Mauritiusu

11.05.2013

Po uspešni delavnici na JKUAT v Keniji se je drugi Biopolymer Workshop, podnaslovljen Setting-up of a Bio-based Industry in Mauritius, odvijal 8.-10.5.2013 na Mauritiusu.

Cilj delavnice je bil opredeliti razvoj in uporabo biopolimerov in nanotehnologije za različne ključne sektorje v ekonomiji Mauritiusa ter pomagati pri razvoju bio-industrije Mauritiusa kot novega stebra ekonomije. Delavnica je bila organizirana v sodelovanju z ANDI Center of Excellence for Biomedical and Biomaterials Research (CBBR, Mauritius), CO PoliMaT, COMESA, s strokovnjaki in predavatelji z VDI/VDE-IT (Nemčija), Harvard School of Engineering and Applied Sciences (SEAS, USA), Polymer Competence Center Leoben (PCCL, Austria), Austen BioInnovation Institute in Akron (ABIA, USA), ki so povezani preko Global Biopolymer Network. Koordinator vseh delavnic je CO PoliMaT in so iniciativa Global Biopolymer Network.

Delavnico je otvoril Dr. Rajeshwar Jeetah, minister mavricijskega Ministry of Tertiary Education, Science, Research and Technology. 93 udeležencev iz Mauritiusa, Kenije, Zambije, Ugande, Malavija, Slovenije, Avstrije in Nemčije je razpravljalo o vprašanjih institucionalnega okolja inovacij, identificiralo številne raziskovalno razvojne priložnosti za sodelovanje na področju biopolimernih aplikacij v medicini in okolju, industrijske aplikacije z uporabo bioloških virov za dodano vrednost ter izobraževalne potrebe. 

Institucionalnih delavnic o novih trendih v inovacijski politiki in upravljanju, ki ju je vodil Gerd Meier zu Koecker iz VDI/VDE-IT, so se udeležili številni vplivni politiki in industrijalci. Raziskovalne trende in tehnologije na področju biopolimerov so predstavili Andrej Kržan (KI, Slovenija), Sujata Bhatia (SEAS), Majda Žigon in Zorica Crnjak Orel (CO PoliMaT) ter Gernot Oreski (PCCL). Frank Douglas iz ABIA je preko video povezave predaval o tržno usmerjenem razvoju, Martin Payer (PCCL) in Mateja Dermastia (CO PoliMaT) pa sta predstavila poslovne modele centrov odličnosti.  Kot rezultat delavnice so nastala nova partnerstva, trenutno pa tečejo številne aktivnosti za vzpostavitev mednarodnih in multidisciplinarnih povezav na področju biopolimerne znanosti in tehnologije z inovacijsko podporo.


Povezave: http://www.mzz.gov.si/nc/en/newsroom/news/article/6/32101/6f2337207b62dbc99302891c32666a01/


Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih