Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Predstavitev aktivnosti Centra odličnosti Polimat na Veleposlaništvu RS na Dunaju

12.04.2013

10. aprila 2013 je na Veleposlaništvu RS na Dunaju  direktorica CO Polimat, mag. Mateja Dermastia, skupaj s sodelavci  predstavila aktivnosti, možnosti in priložnosti za sodelovanje na področju znanstvenega,  gospodarskega  in investicijskega sodelovanja.

Srečanja so se udeležili predstavniki veleposlaništev Kenije in Kuvajta na Dunaju, specializirane agencije Združenih narodov  UNEP, avstrijskih institucij, med drugim ABA – Avstrijske poslovne agencije, Gospodarske agencije Zgornje  Avstrije in Borze avstrijskih poslovnih angelov. Na srečanju je sodeloval tudi  dr. Gerd Meier zu Koecker, vodja berlinskega Inštituta za inovacijo in tehniko, ki deluje v okviru Združenja nemških inženirjev ter mag. Martin  Payer,  direktor Polymer Competence Center Leoben – PCCL iz Avstrije.

Uvodni nagovor je imel veleposlanik Aleksander Geržina. Poudaril je zelo dobro dosedanje sodelovanje CO PoliMaT z avstrijskimi partnerji, zlasti s centrom odličnosti v Leobnu, s katerim je  CO PoliMaT v  septembru 2012 v Leobnu podpisal sporazum o sodelovanju. Veleposlanik Geržina je omenil tudi ASPM 2013 tretje avstrijsko-slovensko polimerno srečanje, mednarodno znanstveno konferenco,  ki je v začetku aprila potekala  na Bledu. Posebej je izpostavil tudi podpori sodelovanja s Kenijo, s katero CO PoliMaT načrtuje skupne razvojne projekte, ter izrazil upanje, da se bo to sodelovanje še nadgradilo z mednarodnimi povezami. Ti projekti potrjujejo, da je Slovenija  država, kjer se visoke tehnologije, inovativnost in znanje povezujejo s širokim razumevanjem globalnih izzivov sodobnega časa in vizijo za njihovo reševanje.

V nadaljevanju je mag. Mateja Dermastia, direktorica CO PoliMaT skupaj s sodelavci podrobneje predstavila CO PoliMaT, mednarodno biopolimerno mrežo (Global Biopolymer Network) in aktivnosti na mednarodnem nivoju.  Izpostavljena je bila tudi vizija  bodočega povezovanja v mednarodni prostor, kjer se enakovredno in vselej vključujeta industrija in znanost. Svoje izkušnje glede koristi sodelovanja v mednarodni mreži je podal tudi dr. Gerd Meier zu Köcke. V nadaljevanju so bili predstavljeni tudi zelo konkretni primeri podjetniških idej CO PoliMaT ter projekti,  ki bi bili lahko zanimivi za partnerje oz. potencialne investitorje.

V okviru srečanja, ki je potekalo v dopoldanskem in popoldanskem času, se je razvila živahna razprava glede konkretnih možnosti za sodelovanje, tako z veleposlaništvi kot multilateralnimi institucijami, ter posebej z avstrijskimi partnerji in institucijami.

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih