Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Na Bledu se je pričela 3. Avstrijsko - slovenska polimerna konferenca

04.04.2013

Včeraj, 3. aprila 2013, se je v Hotelu Golf na Bledu pričela 3. Avstrijska-slovenska polimerna konferenca – ASPM 2013. Enega pomembnejših znanstvenih dogodkov v letu 2013 je otvoril Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, 250 udeležencev iz 35 držav pa je nagovoril tudi dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport.


Včeraj se je na Bledu pričela bienalna, 3. Avstrijsko – slovenska polimerna konferenca, ki bo potekala do 5. aprila 2013. Gre za enega odmevnejših dogodkov na področju polimerov v regiji, ki je prerastel iz bienalne v globalno znanstveno konferenco.  

Polno dvorano je prva nagovorila prof. dr. Majda Žigon, predsednica konference ASPM 2013, ki je izpostavila multidisciplinaren pristop, mednarodno sodelovanje ter sodelovanje med znanostjo in industrijo kot gonila razvoja polimerne znanosti in polimernega inženirstva. Na odru so jo nasledili direktorji so-organizatorjev konference, mag. Mateja Dermastia (CO PoliMaT), mag. Martin Payer (PCCL) in prof. dr. Janko Jamnik (KI), ki so pohvalili trud in znanstven angažma svojih kolegov raziskovalcev ter izpostavili konferenco kot idealen prostor za plodne diskusije o aktualnih trendih v polimerni znanosti in inženirstvu, pridobivanje novih idej ter mreženje.  

Znanstveno konferenco in spodbujanje ter priznavanje raziskovalnih dosežkov sta pozdravila tudi dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, ter Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije ter tako izkazala podporo znanosti in pomembnemu znanstvenemu srečanju - ASPM 2013. Minister Pikalo je izpostavil tudi, da se bo ministrstvo potrudilo po najboljših močeh, da bo še naprej zagotavljalo del finančnih virov za centre odličnosti in jih umestilo v finančno perspektivo in strategijo pametne specializacije. Predsednik Pahor je izpostavil tudi prizadevanja konference za globalno širjenje znanja in zagotavljanje znanstvenega napredka ter izpostavil, da sta prizadevnost in sodelovanje na mednarodnem trgu ključna za svetovni preboj polimerne znanosti.  

Slavnostni otvoritvi so sledila predavanja z različnih področij polimerne znanosti in polimernega inženirstva, ki se bodo odvijala vse do petkovega popoldneva. Več o znanstvenem programu konference, ki bo skupno gostil več kot 90 predavanj 100 predstavitev plakatov na www.aspm.si.    

 

Kontakt za medije in akreditacije:

Teja Rajšp

Sekretariat konference ASPM 2013  

Center odličnosti PoliMaT, Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Slovenia

Telefon: + 386 (0)40 415 439, fax: + 386 (0)59 081 279

E-mail: pr@aspm.si

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih