Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

CO PoliMaT v Keniji organizira Biopolymer Workshop

11.01.2013

Delavnica z mednarodnimi strokovnjaki, ki bo potekala med 27.-31.1.2013,  je namenjena reševanju globalnih problemov na področjih trajnostnega kmetijstva, zdravja in tehnološkega razvoja - z biopolimeri.

CO PoliMaT s svojo mrežo mednarodnih institucij in vrhunskih strokovnjakov organizira prvo delavnico na področju biopolimerov, ki ni namenjena le razširjanju znanja o biopolimerih, temveč reševanju globalnih izzivov in ustanovitvi mednarodnih skupin strokovnjakov, ki se bodo teh problemov tudi projektno lotili. 

Prva tovrstna delavnica s podnaslovom "Harnessing the power of biopolymers for improving human wellbeing and enhancing global competitiveness" bo pripravljena v Keniji in bo namenjena reševanju njihovih težav, ki so del globalnih izzivov. Skupina mednarodnih mentorjev iz CO PoliMaT, Jomo Kenyatta University for Agriculture and Technology (JKUAT, Kenya), Harvard Kennedy School, Harvard School of Engineering and Applied Sciences, Austen BioInnovation Institute in Akron (ABIA) ter Biotechnology Center of Excellence Corporation (vsi ZDA), VDI/VDE-IT (Nemčija), Educell (Slovenija) in Polymer Competence Center Leoben (Avstrija) se bo skupaj s študenti JKUAT lotila izzivov na področju kmetijstva in upravljanja odpadkov ter uporabe biopolimerov v medicini. 

Udeleženci se bodo poleg najnovejšega znanja in inovacij na področju biopolimerov naučili, kako zbrati relevantno znanje za odkrivanje potreb industrije, kako identificirati zakonodajne možnosti in kako vse skupaj najbolje prenesti v prakso.

Povezave:

http://www.forbes.com/sites/mfonobongnsehe/2012/11/27/trading-places-commerce-drives-science-and-technology-in-africa/

http://washington.embassy.si/fileadmin/user_upload/dkp_51_vwa/newsletter/june2012/Newsletter06-15-2012_finale.pdf

http://tvslo.si/predvajaj/aktualno-simon-vadnjal-sodelovanje-co-polimat/ava2.146631464/

http://www.ohio.com/news/local/akron-mayor-other-city-leaders-travel-to-slovenia-hoping-to-establish-economic-ties-with-this-eastern-european-country-1.335435

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih