Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Uradna otvoritev inovacijske pisarne CO PoliMaT v ZDA

27.11.2012

Ministrica za Slovence v tujini je 26.11.2012  ob 13.00 v inkubatorju mesta Akron, Ohio, ZDA, Akron Global Business Accelerator (AGBA), uradno otvorila inovacijsko pisarno Centra odličnosti PoliMaT, ki je hkrati tudi sedež Slovenian-American Business Association.

V svojem govoru je ministrica izrazila podporo prizadevanjem Centra odličnosti PoliMaT pri vzpostavitvi sodelovanja z ZDA, ki močno vključuje tudi sodelovanje z znanstveno diasporo v ZDA. Poudarila je, kako pomembno je, da polimerna industrija in znanost delujeta povezano, iščeta sinergije za skupen nastop na trgu in identificirata možnosti in priložnosti za preboj slovenskega znanja, idej in tehnologij. S tem pristopom pridobita tako slovenska industrija kot inovacijsko okolje nasploh, saj ravno ta partnerstva in aktivno vključevanje v projekte, ki rešujejo konkretne, globalne izzive, pozicionirajo vrhunsko slovensko znanje na področju polimerov. Omenila je, da je CO PoliMaT pomemben nosilec in povezovalec slovenskega znanstvenega, industrijskega in izobraževalnega prostora z globalnim inovacijskim okoljem.    

Direktorica CO PoliMaT, mag. Mateja Dermastia, je ob tem za CO PoliMaT in njegove ustanovitelje pomembnem dogodku povzela dosedanje rezultate sodelovanja z inkubatorjem ("pospeševalnikom") AGBA in Univerzo v Akronu ter napovedala ključne cilje sodelovanja: vzpostavitev partnerstev z znanstveno, industrijsko in izobraževalno sfero na področju polimerov, predstavitev start up podjetij CO PoliMaT investitorjem v ZDA in s tem prenos tehnologij na trg ter pomoč inkubatorju AGBA pri vseh tistih aktivnostih, ki vključujejo tehnološki razvoj slovenskega gospodarstva.    

Ob tej priložnosti je bil podpisan Sporazum o sodelovanju med CO PoliMaT in Austen BioInnovation Institute of Akron (ABIA).  ABIA je priznana znanstvena institucija, ki ima 5 raziskovalnih centrov, vsi pa so usmerjeni na razvojno raziskovalne projekte na področju razvoja naprednih biomaterialov in tehnologij v medicini, ortopediji, področju implantantov ter kliničnih testiranj.        

Poleg slovenskih in ameriških poslovnih partnerjev so bili na dogodku prisotni tudi predstavniki medijev ter slovenske znanstvene in poslovne diaspore. Dogodek je bil tako tudi priložnost za povezovanje z diasporo, ki je vzpostavitvi poslovnega sodelovanja z domovino izjemno naklonjena.  


Objave v medijih:

http://www.zurnal24.si/novakova-v-clevelandu-clanek-173124 

http://www.slovenija-danes.slovenci.si/ministrica-novak-v-zda-odprla-predstavnistvo-centra-odlicnosti-podjetja-polimat 

http://www.ljnovice.com/default.asp?podrocje=37&menu=37&novica=16584

http://www.sta.si/vest.php?id=1825378  

http://www.sta.si/vest.php?id=1825809   

http://www.wksu.org/news/story/33898   

http://www.noodls.com/viewNoodl/16738784/city-of-akron-oh/ljubljanas-ce-polimat-opens-up-headquarters-in-akrons-glob 

http://www.ohio.com/news/top-stories/agreement-brings-akron-slovenian-groups-together-for-job-creation-1.353149   

http://www.ohio.com/news/top-stories/agreement-brings-akron-slovenian-groups-together-for-job-creation-1.353150?ot=akron.PhotoGalleryLayout.ot&s=1.353149


Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih