Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

CO PoliMaT je na Univerzi v Akronu predstavil ideje za sodelovanje na področju raziskav

26.10.2012

26.10.2012 je CO PoliMaT na Univerzi v Akronu občinstvu profesorjev in študentov predstavil svoje raziskovalne aktivnosti in ideje za sodelovanje na področju raziskav.

Srečanje je gostil prof. dr. Alamgir Karim, profesor polimernega inženiringa in v.d. direktorja Institute of Polymer Science and Polymer Engineering, vodila pa sta ga dr. Karim in dr. Anthony Margida, direktor za podjetniške storitve v Akron Global Business Acceleratorju.

Na začetku sta občinstvo nagovorili Mateja Dermastia, direktorica CO PoliMaT, in prof. dr. Majda Žigon, predsednica Strokovnega sveta CO PoliMaT, znanstvena svetnica na CO PoliMaT in Kemijskem inštitutu ter profesorica na Univerzi v Ljubljani

Mateja Dermastia je predstavila center odličnosti, njegov razvoj, aktivnosti in sodelovanje z mestom Akron, prof. dr. Žigon pa je predstavila štiri prednostna področja raziskovanja programa PoliMaT in povzela raziskovalne teme, ki so jih v nadaljevanju predstavili raziskovalci CO PoliMaT.   

Dr. Zorica Crnjak Orel, podpredsednica Strokovnega sveta CO PoliMaT in znanstvena svetnica na CO PoliMaT, Kemijskem inštitutu in Univerzi v Ljubljani je imela prezentacijo z naslovom “Preparation and characterization of nano-to-submicrometer-sized ZnO: incorporation into polymer matrices for different applications”.    

Dr. Aleš Doliška, raziskovalec CO PoliMaT in Univerze v Mariboru, je podal dve prezentaciji: eno z naslovom “Development of coatings for metal-based implants” in drugo na temo “Plasma-treated vascular implants”.    

Dr. Miha Devetak, raziskovalec CO PoliMaT, je imel prezentacijo z naslovom “Photosensitive nano-composites for the use in photonics and polymer composites with ferromagnetic particles for the use in neutron optics”.    

Mojca Šimnic Šolinc, komercialna direktorica in članica nadzornega sveta v podjetju Tosama d.o.o., proizvajalcu sanitetnega materiala in medicinskih pripomočkov in enem od industrijskih soustanoviteljev CO PoliMaT, je podala prezentacijo z naslovom “Wound healing”.   

Prezentacijam so sledila vprašanja iz občinstva.   

Srečanje se je zaključilo z dogovorom o ponovnem srečanju v prihodnjem tednu, kjer se bo raziskovalnim temam posvetilo bolj v podrobnosti, s ciljem razvoja sodelovanja med CO PoliMaT in Univerzo v Akronu na področju raziskav.   

Srečanje tako predstavlja pomemben korak k uspešnemu sodelovanju v prihodnosti in učinkovito promocijo slovenske znanosti v tujini.

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih