Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Pisarna Centra odličnosti PoliMaT v mestu Akron, Ohio, ZDA že deluje

11.10.2012

Mesto Akron se je s svojim močnim industrijskim okoljem in kompetencami, zbranimi v inkubatorju "pospeševalniku" Akron Global Business Accelerator (AGBA) in na univerzi, s svojimi investitorji in podpornimi raziskovalnimi institucijami osredotočil na razvoj in komercializacijo (bio)polimernih aplikacij. Pospeševalnik  AGBA, kjer že deluje pisarna CO PoliMaT, je eden najboljših poslovnih inkubatorjev v ZDA. Leta 2008 je med 11.000 programi inkubatorjev ZDA prejel nagrado Združenja nacionalnih poslovnih inkubatorjev (NBIA) za najbolj inovativen program, pred kratkim pa je na izboru The Business Courier za najboljši poslovni inkubator v Ohiu dosegel 1. mesto.

AGBA nudi delovni prostor in podporne storitve za podjetja: izgradnjo mreže investitorjev, kupcev in strateških partnerjev, podporo pri rekrutiranju vodstvenega kadra in razvoju človeških virov. 

V AGBA so tako start up podjetja kot uveljavljene firme z različnih tehnoloških področij, od naprednih tehnologij, polimerov, biomedicine, do IT in obnovljivih virov energije. 

Bistvena komponenta programa AGBA je financiranje oz. pomoč podjetjem pri pridobivanju investitorjev. Pomagajo jim pripraviti predstavitve za angelske, kapitalske naložbe ali sklade tveganega kapitala. AGBA pomaga pridobivati sredstva tudi na nacionalni ravni ter prek lastnega investicijskega sklada, ki med drugim mednarodnim podjetjem ponuja posojila do 250.000 USD ter manjša sredstva za potrditev koncepta ("proof of concept grants") za pomoč pri komercializacije tehnologije.   

Sodelovanje CO PoliMaT in mesta Akron je v prvi fazi fokusirano na testiranje trga za nove tehnološke rešitve, na skupne nove raziskovalno-razvojne programe ter podporo slovenskim industrijskim partnerjem pri vstopu na trg ZDA. 

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih