Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Predstavitev in srečanje z ustanovitelji CO PoliMaT na Ministrstvu za zunanje zadeve RS

11.09.2012

Srečanje je bilo organizirano v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve in je bilo namenjeno predstavitvi dosedanjih mednarodnih aktivnostih in načrtov CO PoliMaT, pri čemer je bil poudarjena vloga gospodarske diplomacije pri vstopu centra odličnosti v mednarodni prostor.

Uvodna govorca sta bila ministrica za Slovence po svetu in v zamejstvu, ga. Ljudmila Novak,  ter državni sekretar v Ministrstvu za zunanje zadeve RS, mag. Igor Senčar.   

Mag. Senčar je v govoru poudaril, da je sodelovanje s CO PoliMaT vzorni model, kako s pomočjo mreže predstavništev povezati tradicionalno slovensko vrhunsko znanje, odpirati vrata podjetjem na tujih trgih in tako pomagati državi, da se zopet postavi na svoje noge. Zagotovil je, da ostaja gospodarska diplomacija med prednostnimi nalogami Ministrva za zunanje zadeve ter bo še naprej pomagala razvoju slovenskega gospodarstva.  

V svojem govoru je ministrica Ljudmila Novak pozdravila navezovanje gospodarskih in raziskovalnih stikov z mestom Akron (Ohio-ZDA) ter povezovanje s podjetniki in raziskovalci slovenskega rodu v ZDA. Svojo podporo delu CO PoliMaT je izrazila s tem, da bo novembra 2012, v okviru svoje turneje v ZDA, otvorila pisarno CO PoliMaT, ki bo delovala v inkubatorju Akron Global Business Accelerator.  

V nadaljevanju je direktorica CO PoliMaT, mag. Mateja Dermastia, predstavila dosedanje aktivnosti in načrte CO PoliMaT na področju internacionalizacije. Povedala je, da je v letu 2012 CO PoliMaT naredil pomembne korake na področju vključevanja v mednarodne mreže znanja v Evropi, ZDA, Aziji in Afriki, sledi pa ključni korak - prenos znanja v svetovno uspešne produkte. To zahteva tesno povezavo znanosti, gospodarstva in gospodarske diplomacije, ki v skupnem pristopu zagotavljajo trdne temelje v prihodnost usmerjenega raziskovalno-razvojnega sodelovanje in možnosti prodora vrhunskega slovenskega znanja in produktov na mednarodne trge.  

Srečanja so se udeležili tudi predstavniki Direktorata za gospodarsko diplomacijo Ministrstva za zunanje zadeve,  g. Miljan Majhen in ga. Maša Šiftar de Arzu, ki sta v svojih nastopih poudarila pomembnost sodelovanja z gospodarsko diplomacijo, katerega uspešen primer je CO PoliMaT.  

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih