Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

Na obisku poslovna delegacija iz Akrona (Ohio), kjer CO PoliMaT odpira pisarno

18.09.2012

Center odličnosti PoliMaT (CO PoliMaT) je junija 2012 obiskal mesto Akron (Ohio, ZDA), ki je svetovno središče polimerov. V sodelovanju s Slovenian - American Bussiness Association (SABA) in podporo slovenske diplomacije je s ključnimi deležniki zasnoval raziskovalno-razvojno sodelovanje na področju (bio)polimerov in področju podpore start-up podjetjem CO PoliMaT. Delegacija mesta Akron zaradi velikega interesa za sodelovanje s CO PoliMaT in njegovimi industrijskimi partnerji med 17. in 21. 9. 2012 vrača obisk v Sloveniji.

 

Ključni cilj delovno intenzivnega obiska delegacije je krepitev sodelovanja na področju znanosti, izobraževanja in poslovnih priložnosti ter postavitev temeljev za že načrtovane aktivnosti. CO PoliMaT v novembru 2012 v pospeševalniku mesta Akron, Akron Global Business Accelerator, odpira pisarno. Ta bo omogočila intenzivno in tesno sodelovanje na področju novih raziskovalno-razvojnih programov, pri tehnološkem transferju ter možnost testiranja trga ZDA, tako za obstoječe industrijske partnerje kot tudi start-up podjetja.

V letu 2012 je CO PoliMaT naredil pomembne korake na področju vključevanja v mednarodne mreže znanja, in sicer v Evropi, ZDA, Aziji in Afriki. Sledi ključni korak -  prenos znanja v svetovno uspešne produkte. Ta zahteva tesno povezavo znanosti, gospodarstva in gospodarske diplomacije, ki v skupnem pristopu zagotavljajo trdne temelje v prihodnost usmerjenega raziskovalno-razvojnega sodelovanje ter možnosti prodora vrhunskega slovenskega znanja in produktov na mednarodne trge. Mesto Akron je s svojim močnim industrijskim okoljem in kompetencami, zbranimi v pospeševalniku in na univerzi, s svojimi investitorji in podpornimi raziskovalnimi institucijami močno osredotočeno na razvoj področja (bio)polimerov, kar je tudi fokus CO PoliMaT. V Ohiu je izjemno močna tudi slovenska  znanstvena diaspora, zaradi česar bo vstop CO PoliMaT na trg ZDA preko Akrona lažji in bolj enostaven.

Delegacijo poleg vodje, dr. Anthonyja Margide, direktorja za podjetništvo v Akron Global Business Acceleratorju, sestavljajo še pomembni gostje: Donald L. Plusquellic, župan mesta Akron, Robert Bowman, podžupan mesta Akron, odgovoren za ekonomski razvoj mesta, Stephen Kidder, svetovalec župana in investitor, ter Garry Moneypenny, član Mestnega sveta mesta Akron. Delegacija se bo v času obiska v Sloveniji skupaj s CO PoliMaT sestala tudi z dr. Žigo Turkom, ministrom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS, dr. Radovanom Stanislavom Pejovnikom, rektorjem Univerze v Ljubljani, Zoranom Jankovićem, županom mesta Ljubljana, mag. Iztokom Lesjakom, direktorjem Tehnološkega parka Ljubljana, mag. Matejo Mešl, direktorico Tehnološke agencije Slovenija, Josephom Mussomelijem, veleposlanikom ZDA v Sloveniji, ter s predstavniki ustanoviteljev, industrijskih partnerjev CO PoliMaT ter ameriških podjetij v Sloveniji.  

Delegacija bo obiskala tudi FDI Summit 2012 in se sestala z vodstvom Goodyear Dunlop CSEESkupine Trimo d.d. ter podjetja Akripol d.d.  

Pomembne povezave:

- CO PoliMaT in CO PoliMaT na YouTube

- Ministrstvo za zunanje zadeve

- Akron Global Business Accelerator

- City of Akron

- Slovenian American Business Association  

 

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih