Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

CO PoliMaT na konferenci "International Conference on TECHNOLOGY AND INNOVATION FOR GLOBAL DEVELOPMENT - Schumpeter and Polymer Research"

06.06.2012

4. in 5. 6. 2012 je na Harvard Kennedy School, Cambridge, MA, ZDA, potekala mednarodna konferenca "International Conference on TECHNOLOGY AND INNOVATION FOR GLOBAL DEVELOPMENT - Schumpeter and Polymer Research". 

Na konferenci je sodelovala vrsta znanstvenikov, visokotehnoloških podjetij, županov in atašejev znanosti iz evropskih in drugih držav.  

CO PoliMaT se je odzval vabilu Harvard Kennedy School, da soorganizira in sodeluje v delu konference, ki se vsebinsko nanaša na polimere za razvoj (na področjih: energija, okolje, agrokultura, zdravje).

"Slovenija je na tem področju vodilna in za nas na Harvardu je pomembno, da razvijemo dolgoročno sodelovanje" je povedal predsedujoči konferenci, profesor prakse mednarodnega razvoja na Harvard Kennedy School Calestous Juma. Pri tem je izpostavil predvsem aplikacije polimerov na področju zdravstva in kmetijstva.     

Udeležence konference je z video nagovorom pozdravil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Poudaril je, da je razvoj danes globalna kategorija in pohvalil odlično razvite odnose centra z nekaterimi ključnimi partnerji v tujini, tako v Evropi kot tudi v ZDA, ki so še vedno vodilne v smislu sodobnih tehnologij. 

"Rad bi povedal, da imate predsednika, ki se zaveda, kako lahko PoliMaT prispeva k slovenski ekonomiji in mednarodnemu sodelovanju. Ko gre za nove tehnologije, želi večina držav povečati lastne konkurenčne prednosti, predsednik Danilo Türk pa je poudarjal pomen tehnologije pri razvoju partnerstev v globalnih odnosih," je povedal Calestous Juma.

CO PoliMaT je na konferenci predstavil svoje inovacije in znanstveno delo na področju polimernih materialov in tehnologije. Uvodno predavanje drugega dne konference je imela prof. dr. Karin Stana Kleinschek, kasneje pa so svoja predavanja predstavili še dr. Zorica Crnjak Orel, mag. Aljoša Vrhunec iz PoliMaTovega spin-off podjetja MikroCaps d.o.o. in predstavniki PoliMaTovih industrijskih partnerjev Akripol d.d. in Helios Group.

Ob udeležbi na konferenci se je ekipa CO PoliMaTv Bostonu in okolici udeležila še vrste poslovnih in znanstvenih sestankov, med drugimi tudi na Univerzi MIT, Beth Israel Deaconess Medical Center  in na Oddelku za polimere Univerze v Massachusettsu, Amherst.Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih