Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Podmenijska navigacija
Inner Photo

PoliMat: Novice
Enter Title

Novice

Novice

1. Vrh kemijske industrije – dan kemije, farmacije in plastike

18.05.2012

Kemijska industrija, ki vključuje tudi proizvodnjo farmacevtskih izdelkov ter izdelkov iz plastičnih mas in gume, predstavlja četrtino dodane vrednosti predelovalnih dejavnosti in zaposluje okoli 25.000 ljudi. Zagotavlja napredne materiale in tehnologije tudi za ostalo predelovalno industrijo, zato je vitalnega pomena za celotno gospodarstvo. Kot številne druge panoge pa je tudi ta izpostavljena močnim konkurenčnim pritiskom ostalih delov sveta in se sooča z izzivi sodobnega časa.

 15. maja 2012 je GZS  - Združenje kemijske industrije (v okviru projekta KoCKE)  organiziralo poseben panožni dogodek – 1. Vrh kemijske industrije z naslovom »Fuzija dobre energije«. Namen dogodka, ki se ga je udeležilo več kot 300 ljudi, je bil prikazati vizijo razvoja panoge na svetovni ravni, pomembne tehnološke trende in primere dobre prakse, ki bi lahko podprli gospodarstvo k premikom v smeri razvoja, tesnega sodelovanja in nadgrajevanja znanj.  Dogodek je tudi opozoril na nujnost proaktivnega sodelovanja vseh, ki so s to panogo povezani, in na nujnost, da se brez odlašanja poišče in realizira rešitve za identificirana pereča vprašanja, ki vplivajo na poslovanje podjetij v panogi. Na dogodku je CO PoliMaT predstavila dr. Tanja Rajković, vodja razvojnega sektorja.

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih