Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Inner Photo

PoliMat: Raziskovalno razvojna oprema | Merilec triboloških lastnosti mehkih snovi
Vsebina

Merilec triboloških lastnosti mehkih snovi


Tip opreme: Tribometer, naprava za merjenje statičnega in dinamičnega trenja 

Proizvajalec / znamka:  RDM Model: CF800 XS 

Možnosti / namen uporabe:  Tribometer CF800 XS je zasnovan za določanje statičnih in dinamičnih lastnosti trenja polimernih filmov, folij, laminatov, plošč in papirja. Omogoča izvedbo testov po priznanih mednarodnih standardih: BS 2782 metoda 824A, ASTM 1894, ISO 8295 in TAPPI T549. Povezan je s PC-jem, kar omogoča obdelavo in shranjevanje podatkov v pripadajočem softveru. 

Primeri uporabe za analizo polimerov / informacije, ki jih lahko dobimo s to metodo za polimere: Določanje statičnega in dinamičnega trenja med dvema površinama polimerov, oziroma, med polimerom in površino drugačnega materiala. 

Merilno območje: Maksimalna obremenitev, ki nastane kot posledica trenja je omejena na 1500g. 

Omejitve glede vzorcev: Za meritve po standardih rabimo vzorec v velikosti 12cm x 6.3cm, ki ga vlečemo po podlagi velikosti 60cm x 16cm. Podlaga je pri standardnih meritvah iz istega materiala kot vzorec. Za meritve, ki se ne izvajajo po zgoraj naštetih standardih je potrebna površina merjenca nekaj cm2

Omejitve glede pogojev: Tribometer deluje pri sobni temperaturi na zraku.

Tribometer RDM CF800 XS

Na “sani” (levo) pripnemo merjenec. Merilna celica (desno) jih vleče po podlagi na katero pripnemo material, glede na katerega nas zanima koeficient trenja merjenca.

Zaslon na dotik omogoča enostavno opravljenje z napravo, hkrati pa prikazuje aktualne koeficiente trenja med meritvijo. Meritve se sicer shranijo na PC, povezan z napravo.


 
Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih