Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Inner Photo

PoliMat: Raziskovalno razvojna oprema | Diferenčni dinamični kalorimeter
Vsebina

Diferenčni dinamični kalorimeter (DSC)


Proizvajalec / znamka: Mettler Toledo   

Model: DSC 1/700

Možnosti / namen uporabe: 

Z inštrumentom lahko določimo termične lastnosti materialov, kot so : temperatura tališča, entalpija taljenja, temperatura steklastega prehoda, toplotne kapacitete, določamo lahko kinetiko kemijske reakcije. Material lahko segrevamo in/ali ohlajamo z določeno hitrostjo in merimo energijske spremembe v vzorcu. Lahko ga tudi segrejemo oz. ohladimo na določeno temperaturo in zasledujemo spremembe pri konstantni temperaturi – kristalizacija ali kinetika reakcije. 

Primeri uporabe za analizo polimerov / informacije, ki jih lahko dobimo s to metodo za polimere: 

Metoda je primerna za študij polimerov kot so: termoplasti, duroplasti, elastomeri, kompoziti, lepila, zdravila... Polimerom lahko določimo temperaturne prehode, toplotne kapacitete in entalpije, kar nam pomaga pri karakterizaciji materiala. Lahko pa študiramo kinetiko med procesom segrevanja ali ohlajanja oz. pri izotermnih meritvah.

Merilno območje:   

Omejitve glede vzorcev: Vzorci morajo biti predhodno posušeni in neeksplozivni. 

Omejitve glede pogojev: Merjenje je mogoče od -85°C do 700°C s hitrostjo od 0,5°C/min. do 300°C/min. Če je potrebno, lahko meritve izvajamo v visokotlačnih lončkih, ki prenesejo tlak 15 Mpa.


 
Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih