Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Inner Photo

PoliMat: Raziskovalno razvojna oprema | Aparat za merjenje velikosti delcev v vodni raztopini
Vsebina

Aparat za merjenje velikosti delcev v vodni raztopini in Zeta potenciala


Tip opreme: Aparat za merjenje velikosti koloidnih delcev v vodni raztopini na principu Dinamičnega sipanja laserske svetlobe (DLS: Dynamic Light Scattering) in Zeta potenciala

Proizvajalec / znamka:  Malvern

Model: ZEN3600, Zetasizer Nano ZS

Možnosti / namen uporabe:  Merjenje porazdelitve velikosti koloidnih delcev v vodni raztopini (merjenje hidrodinamskega radija oz. porazdelitve velikosti delcev; delci v območju od 0,6 nm do 6 mikrometrov),  merjenje Zeta potenciala v vodnih raztopinah na osnovi elektroforetske mobilnosti (določanje izoelektrične točke koloidnih sistemov) v območju 5nm do 10 mikronov.

Primeri uporabe za analizo polimerov / informacije, ki jih lahko dobimo s to metodo za polimere: Porazdelitev velikosti delcev (particle size) je fizikalna karakteristika veziv na vodni osnovi ali pa disperzije nano delcev v tekočem mediju.  Zeta potencial oz. izoelektrična točka je pomembna karakteristika za določanje stabilnosti koloidnih sistemov.

Merilno območje:  

Omejitve glede vzorcev: Delci v vodni raztopini v območju od 0,6nm do 6 mikronov, Zeta potencial 5nm do 10 mikronov. Vzorci na vodni osnovi.

Omejitve glede pogojev: Temperaturno območje od 20 °C do 70 °C. 
Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih