Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Inner Photo

PoliMat: Raziskovalno razvojna oprema | Adsorpcijski porozimeter
Vsebina

Adsorpcijski porozimeter


Proizvajalec / znamka: Micromeritics

Model: TriStar II, 3020

Možnosti / namen uporabe: 

BET Surface Area:  BET izračun pridobi območje vrednosti površine vzorca z določanjem enoslojne količine adsorbiranega plina iz podatkov iz izoterme.

Langmuir Surface Area:  Langmuir izračun določa površino vzorca, ki se nanaša na količino adsorbiranega enoslojnega plina. 

Freundlich:  Freundlich izoterma je empirična izoterma, ki se uporablja za modeliranje z nizkim pritiskom adsorpcijskih podatkov. Prav tako se lahko uporabi za model, nekaj mikropor izoterm.

Temkin:  Temkin izoterma se uporablja za model adsorpcijskih podatkov, kjer je toplota adsorpcije kapljic linearna z večjo pokritostjo. 

t-Plot:  t-Plot izračun omogoča kvantitativno analizo površine in skupnega obsega merjenih mikropor. 

Alpha-S Method: Alpha-S metoda pretvori standardno adsorpcijsko izotermo v dimenzije izoterme z adsorbirano količino glede na relativni tlak. 

f-Ratio Method: F-Ratio poročilo nam omogoča, da vzame izmerjeno izotermo in jo normalizira. 

BJH Adsorption in BJH Desorption:  Izračun BJH določa prostornino mezopor/ področje distribucije, ki predstavlja tako spremembo debeline adsorbate kot kondenzirane tekočine v pore jeder. 

Dollimore-Heal Adsorption in Dollimore-Heal Desorption:  Možnosti za Dollimore-Heal poročila so enaka kot za BJH poročila z izjemo BJH Correction in adsorpcijsko lastnosti; te postavke se ne uporablja za DH poročila. 

Horvath-Kawazoe:  Ta metoda najbolje predstavlja fizično geometrijo mikropor v vzorcu materiala. 

DFT Pore Size in DFT Surface Energy:  DFT modeli temeljijo na gostoti funkcionalne teorije. Klasični modeli temeljijo na Kelvin enačbi in debelini za določanje velikosti por.

Primeri uporabe za analizo polimerov / informacije, ki jih lahko dobimo s to metodo za polimere: Dobimo informacije o tem kakšna je površina materiala, kako velike pore ima material oz. kakšna je njegova poroznost, porazdelitev velikosti por med 4 in 4000 Å.

Merilno območje:

Omejitve glede vzorcev:  Material mora biti suh in uprašen ali v kosih velikimi med 2 in 3 mm.

Omejitve glede pogojev: Ni omejitev, naprava obratuje pri normalnih pogojih.  

 
Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih