Koporativna navigacija
Jeziki
 Izberite jezik: RSS
Prijava uporabnika
Prijava uporabnika


Pozabljeno geslo?
Inner Photo

PoliMat: CO PoliMaT
Vsebina

O nas

Smo center odličnosti, ustanovljen 8. januarja 2010.

Povezujemo doslej razpršene kapacitete vodilnih slovenskih raziskovalnih skupin, tako iz javne raziskovalno razvojne sfere, kot tudi iz razvojno uspešnih malih, srednjih in velikih podjetij na področju polimernih materialov in tehnologij.
Program raziskav CO PoliMaT tematsko združuje interdisciplinarne raziskave na več prednostnih področjih razvoja: napredni (novi) sintetični kovinski in nekovinski materiali in nanotehnologije, tehnologije za trajnostno gospodarstvo ter zdravje in znanost o življenju.

Aktivnosti temeljijo na učinkoviti povezavi in sinergiji:

  • vodilnih slovenskih raziskovalnih skupin in strokovnjakov,
  • inštitucij znanja,
  • podjetij,
  • razvojno uspešnih gospodarskih družb na področju polimerov in sorodnih vej.

Skupna vizija vseh omenjenih deležnikov je razvoj inovativnih in tržno uspešnih izdelkov s poudarkom na trajnostnem razvoju, ter razvoj  okolju prijaznih izdelkov in tehnologij ob upoštevanju nizkoogljične družbe prihodnosti.


V slovenski prostor vstopamo  v času, ko pretekli uspehi kažejo na veliko sposobnost in potencial polimerne znanosti in industrije, vendar postaja jasno, da sta za dolgoročni uspeh ključna povečevanje kapacitete raziskovalno-razvojnih področij ter povezovanje gospodarstva in vrhunske znanosti v svetovnem merilu.

 

 

 

Zadnje novice
22.01.2014Delo CE PoliMaT izredno pozitivno ocenjeno na okrogli mizi v Evropskem parlamentu
17. decembra 2013 je CO PoliMaT v Bruslju predstavil rezultate delovanja in razvojne usmeritve centra na okrogli mizi z naslovom “Vloga E......več

Noga
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | O avtorjih